Өглөөг амжилттай эхлүүлэхийн тулд эртлэн босохоос гадна бүтэн өдрийн эрч хүч бэлэглэх амтлаг хэрнээ хөнгөн зоог барихыг мэргэжилтнүүд санал болгодог. Улс орон бүр өөрсдийн гэсэн соёл уламжлалтайн адил зоогийн ширээ ч мөн өөр өөр байдаг. Тэгвэл дэлхийн улс орнууд уламжлалт өглөөний цайндаа ямар төрлийн хүнс ихэвчлэн хэрэглэдгийг сонирхъё.
Этиоп: Эрдэнэшишийн гурил, үр тариа
Япон: Будаа, загас, даршилсан ногоо
Исланд: Omego 3-аар баялаг сагамхай загасны элэгний тос
Сингапур: Шарсан талх, өндөг, наргил модны самрын сүү
Марокко: Цөцгийн тос, зөгийн балтай багхрир
Австрали: Авакода, шарсан өндөгтэй талх
Бразил: Эрдэнэшишийн талх
Тунис: Халуун ногоотой тахианы шөл
Гуам: Өндөгтэй шарсан будаа
Украйн: Амтлаг шарвин
Тайвань: Шошны сүүгээр зуурсан шарвин
Итали: Эспрессо
Эх сурвалж: www.cnn.com
Сэтгэгдэл бичих